Företaget, som har sin hemort i Roslagens hjärta på Västernäs, Rådmansö, drivs av Per Ringhagen, sjökapten med 43 års arbete till sjöss. De senaste 17 åren som befälhavare i passagerarfartyg och lastfartyg. På Västernäs, där vi bor, finns hemmahamnen och härifrån utgår seglingarna.

Segelbåtarna består för närvarande är av typen Compis 28. Båtarna har 5 kojplatser, pentry med kyl, WC samt värmeanläggning. Det senare för att kunna bo komfortabelt ombord då det är lite kyligare på vår och höst, eller då regnet infinner sig och man önskar ha torrt och skönt inombords. Samtliga båtar har inombords dieselmotorer. Med dessa båtar kan man färdas tryggt, även om vädret busar till sig och de är ganska förlåtande om man inte helt optimerar själva seglandet. Sjösäkerhet är för oss ett ledord och båtarna är därför fullständigt utrustade i detta avseende.

Vi erbjuder uthyrning av båtarna, över helger, veckovis eller längre. Vi arrangerar även företagsseglingar och konferenspaket med olika teman och innehåll, med eller utan inhyrd skeppare/eskaderledare - allt efter kundens önskan.

Vi samarbetar med Skärgårdshuset på Tjockö samt Fejans Skärgårdskrog och
tillsammans med Kajak&Uteliv här på Västernäs, kan vi erbjuda en kombinerade turer med segling och kajakpaddling.

Webbmaster: Lena Malm
Skärgårdskontoret Ljusterö AB
Uppdaterad: 09/11/18